Mais boghylde

Hvor jeg skriver lidt om de bøger, jeg læser og hører, og de puslespil jeg pusler :o)

Bøger læst eller hørt i 2019

đź“š#1 Uro (Jesper Stein)

Uro

Min første Jesper Stein-bog.. Ikke sĂĄdan helt vildt begejstret – synes, den var lidt langtrukken, men mĂĄske er det bare fordi, jeg ikke fĂĄr læst ret mange sider ad gangen lige p.t.? Anyway, ville gerne læse Solo – men var jo sĂĄ lidt nødt til at læse de bøger i serien, der kommer inden ;o)

Kort om bogen fra mofibo.com:
En mand findes myrdet pĂĄ Assistens KirkegĂĄrd natten efter rydningen af Ungdomshuset pĂĄ Nørrebro i 2007 – en aktion, der medførte de værste gadekampe mellem politi og demonstranter i nyere tid.
Den døde er iført sort elefanthue og combatstøvler, hvilket straks kaster mistanken mod politiet, der har haft kirkegĂĄrden under skarp bevogtning, mens urolighederne har stĂĄet pĂĄ: Skal gerningsmanden findes blandt betjente, der i kampens hede er gĂĄet for vidt? Eller har nogen forsøgt at lægge et røgslør ud?
Den unge autonome Piver kommer i besiddelse af en videooptagelse, der viser, hvad der i virkeligheden skete pĂĄ kirkegĂĄrden den nat, men da det gĂĄr op for ham, at adskillige mennesker ønsker at fĂĄ fingre i filmen, flygter han over hals og hoved.

Vicepolitikommissær Axel Steen – fraskilt far med kærlighedsproblemer, et stigende forbrug af hash og udtalt dødsangst – sættes til at lede efterforskningen, der kommer til at trække trĂĄde fra Balkans narkogangstere til bandemiljøet pĂĄ BlĂĄgĂĄrds Plads og elitestrømerne i PET-bunkeren i Søborg.
Jesper Stein har med sin debutroman begĂĄet en barsk og realistisk politikrimi – en Nørrebro noir – som trods sin rĂĄhed formĂĄr at formidle kærligheden til miljøet og dets befolkning.