Mais boghylde

Hvor jeg skriver lidt om de bøger, jeg læser og hører, og de puslespil jeg pusler :o)

Bøger læst eller hørt i 2021

đź“š#88 Fri (Jeanette Ottesen)

Wow… Bare wow… Jeg tænker ikke, Jeanette Ottesen har mange venner tilbage efter denne bog (hvis hun da havde nogen inden)? Alt og alle bliver slagtet – men heldigvis er der jo Jeanette, det sorte fĂĄr, som ikke gider de andre tøser, tilbage.. HĂĄber, hun med ĂĄrene bliver klogere og sørger for IKKE at bruge bogen til at vise sin datter, hvor sej hun er!

Om bogen fra mofibo.com:
Jeanette Ottesen er Danmarks mest vindende atlet i nyere tid. Hun har vundet VM-, EM- og OL-medaljer i sin over 20-ĂĄrige karriere. En unik succes i dansk sportshistorie. Men ogsĂĄ en succes med personlige omkostninger.

I FRI giver hun et unikt indblik i en rå og barsk svømmeverden, om rivalisering i og uden for bassinet, om psykiske og fysiske op- og nedture, om at være svømmesportens sorte får, om krænkelser og overgreb. Om overvældende succes, euforisk lykke og om ultimativ fiasko. Om at hade svømningen i størstedelen af sin karriere.

Ottesen fortæller ærligt om at fare vild i svømmesporten, i kærligheden og i livet og om at finde vej ud af vildnisset. Finde sin egen vej og insistere på sin individualitet på bekostning af fællesskabet.

FRI er ikke kun en sportsbiografi. Det er en menneskelig fortælling om Ottesens rejse for at finde sig selv; fra at være en usikker, tvivlende pige til at blive en stærk, selvstændig kvinde og et feministisk forbillede.

Det er historien om at blive mor i en eliteverden uden plads til mødre, om at være kvinde i en mandsdomineret verden og om bevidst at hylde sine feminine sider i en maskulin sport. Og om endelig at finde lykken og roen i kærligheden og familielivet.