Mais boghylde

Hvor jeg skriver lidt om de bøger, jeg læser og hører, og de puslespil jeg pusler :o)

Bøger læst eller hørt i 2022

đź“š#25 Det syvende barn (Erik Valeur)

Virkelig lang bog.. meget længere, end den (i mine øjne) havde behøvet at være.. men med en lidt overraskende og trist slutning..

Om bogen fra mofibo.com:
Ved fødslen har de syv børn en eneste ting til fælles: De kommer til verden på Rigshospitalets fødegang B, og de skal alle bortadopteres. I månederne efter finder frøkenerne på det berømte spædbørnehjem Kongslund nye familier til dem rundt om i Danmark, og de vokser op uden at ane det mindste om deres fortid.

Men en af børnene bærer på en hemmelighed, som for enhver pris skal skujles, og da en ældre kvinde mange år senere findes død på en strandbred tæt ved børnehjemmet, og et anonymt brev opskræmmer nationens mest magtfulde ministre, eksploderer sagen: Har det hæderkronede børnehjem gennem et halvt århundrede dækket over rige og berømte danskeres sidespring og skjulte skandaler på højeste plan?

Det syvende barn er fortællingen om denne gĂĄde – og om bĂĄndet mellem de syv børn, hvis liv kom til at hænge uløseligt sammen i de ĂĄrtider, hvor velfærden kom til Danmark – fra 1960’erne frem til i dag.