Mais boghylde

Hvor jeg skriver lidt om de bøger, jeg læser og hører, og de puslespil jeg pusler :o)

Bøger læst eller hørt i 2022

đź“š#42 Vi kunne alt (Merete Pryds Helle)

Mmm.. jeg er altså generelt ikke så god til ikke-krimier/ikke-action bøger. Synes, denne var meget lang og .. kedelig/trist?

Om bogen fra mofibo.com:
Solsorten fløjter sorgløst højt pĂĄ himlen over Værløses villavejskvarterer i de tidlige 70ere. Inde i husene bag ligusterhækkene er stemningen mere trykket. Det er den i hvert fald hjemme hos Merle. Moren er hĂĄrdt plaget af en galopperende sygdom, og af og til slĂĄr farens tĂĄlmodighed ikke til, sĂĄ er han pludselig forsvundet – enten ned i flasken eller af sted pĂĄ valsen. Merles storesøster har sit at slĂĄs med, og Merle stĂĄr helt alene med problemer, hun ikke er gammel nok til at løse i sine tidlige teenageĂĄr. Solsorten letter fra tagryggen, men Merle fĂĄr aldrig lov at folde sine vinger ud; den første forelskelse omgærdes af skyld og skam, venner bliver til fjender og de voksne magter ikke at være voksne.

Romanen tegner et tidsbillede af den sorgmuntre optimisme, der prægede de tidlige 70ere og minder om, at selvom man har fået råd til både parcelhus og familiebil, er det ikke sikkert, man kan alt. Som en selvstændig forlængelse af Folkets skønhed møder vi nogle af de samme personer, vi kender fra tidligere. Blandt andre naboen fru Pryds og hendes datter Merete, som bliver Merles veninde. Men livet i de nye forstæder og forventningerne til børnene resulterer i helt andre udfordringer for bogens hovedpersoner.